maanantai 8. syyskuuta 2008

Olin eilen ajamassa Tour de Helsingin. Kisa (kuntoajo) startattiin Helsingin Olympiavelodromin pihalta ja maali oli itse velolla. Matkana oli 140 kilometriä ja ajureita lähti noin 1000 matkaan. Sää oli suosiva, sillä sadetta ei saatu pisaraakaan niskaan ja aurinko melkein taisi pilkahdella taivaaltakin. En minä mitään nähnyt, kun ajoin koko matkan nenä mutkalla toisten peesissä.

Todellisuudessa jouduin ajamaan oikeasti itselle hävytöntä vauhtia ensimmäiset 40 minuuttia vapaan vauhdin alettua ja viimeiset 12 kilometriä. Niiden välissä jauhetut kilometrit olivat melko helppoja. Kovin kärki (8 henkilöä yhteensä pääporukasta) oli jo kovalla osuudella lähtenyt irti ja heidän taakseen jäi noin 50 hengen pääporukka( ja + ne 900 muuta ajuria), missä minä olin mukana.

Ihme porukkaa tapasin ryhmän keskellä, kun välillä jostain suunnasta tuli pientä mutinaa, että naisten pitäisi ajaa porukan hännillä, eikä tulla "kukkoilemaan" kärkeen. Sen jälkeen en varmastikaan antanut kenellekään piiruakaan tilaan. Jos joku tuli tönimään viereen niin tönäisin takaisin ja lopuksi lähetin yrmy-katseen perään, että älkää itte alkako kukkoilemaan. KoiL:sin kuskin (Ilpon) kanssa oli sovittu, että hän vetää lopun minulle ja se edellyttää, että hänen takarenkaasta ei irroteta katsettakaan 200 metriä ennen maalia. Noh, tulihan siitäkin sitten joku sanomaan, että "et ole tästä paikasta varmaa mitään maksanu, että lähes nyt siitä muualle." Vastasin kyllä vaan, että hänen mahiksensa kärkijoukkoihin oli mennyt jo 80 kilometriä sitten ja mulla oli vielä mahikset jopa voittaa naisten kisa. Murmur vaan.

Loppukiri meni kuitenkin hieman pepulleen, kun katseessani oleva takarengas lähtikin tieltä pusikkoon päin. Ei se onneksi pusikkoon asti mennyt, mutta minä ampaisin ohitse. Ajoin viimeisen kilometrin sitten muiden viiden ensimmäisten peesissä ja loppuun asti sama järjestys melkein pysyikin ja olin naisissa maalissa ensimmäinen. Koko kisassa taisin olla 17? Toinen naisten sarjassa oli Ketosen Carina.

http://www.youtube.com/watch?v=HtJK027Xbqo&feature=related
^^ Pääsen maaliin about 2:40 kohdalla.

http://www.youtube.com/watch?v=ahwBPbV6xEA&feature=related

^^ ja tässä miesten kirikamppailu kolmannesta sijasta. Miesten kisan voitti Viron Riivo Schumann.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Onnittelut naisten kisan voittajalle! Ajeltiin moneen otteeseen peräkkäin ja rinnakkain, ja meinasin kysäistäkin jossain vaiheessa että miltä vauhti tuntuu verrattuna naisten kisoihin keskieuroopassa. Olin silloin muutaman metrin edempänä enkä kuullut mitä kiivasta keskustelua siellä takana käytiin, mutta nyt selvisi :) Ymmärrän hyvin kiivastumisesi.
Koin vauhdin aika lailla samalla tavalla kuin sinäkin, taisi olla aika lähellä ettei pudottu porukasta yhdessä vaiheessa, vedettiin vähän vuorotellen rakoa kiinni, eikä se ollut tuossa vauhdissa helppoa. Onneksi takaa löytyi vielä lisävoimia.
Tsemppiä tuleviin kisoihin!

Lotta kirjoitti...

Heh. Kyllä aina tahtoo kattila lämmetä tollasissa tilanteissa.:)