maanantai 28. heinäkuuta 2008

Rata SM-kisat on käyty ja hyvän treenin sainkin. Ajoin 500 metriä ja 3 kilometriä. 500 metrille meni aikaa 40.50, joka oli minulle ihan hyvä aika. Aika oli ihan ok, koska en ole ajanut radalla tänä vuonna kuin kerran aikaisemmin SM-kisoja. Ajalla tuli neljäs sija. Kolme parasta ajoivat alle 40 sekunnin. Eli taso oli suhteellisen kova, ainakin minulle.

Kolmella kilsalla olin kolmas, kolmosen kolmas. Ajoin sen ensimmäistä kertaa elämässäni ja sain siinäkin keuhkot kyytiä. Viikonlopun kelit olivat fantastiset ja kellotin ajakseni 4.10 ja risat illan finaalissa. Voittaja oli Paula Suominen TuUl:sta. Hänen voittoaikansa oli 4.04 paikkeilla, eli kovaahan se meni.

Harmi, että Porista ei löydy velodromia. Se on niin eri laji kuin maantiepyöräily, että on hankalaa yhtäkkiä vain lähteä polkemaan yhdet kisat kovaa suoraan SM-kisoihin. Lähin velodromi on 120 kilometrin päässäkin, joten sinne ei joka päivä jaksaisi matkustaa.

Seuraavat kisat käydään Ruotsissa, MC-kisa kyseessä. Reilut 130 kilometriä pitäisi jaksaa jauhaa maailman kärjen mukana. Sinne reitille on taas kuitenkin sijoitettu joku törkeä mäki, että katsotaan nyt kestääkö jalat kahtatoista kierrosta hirveätä hapon määrää..