keskiviikko 13. elokuuta 2008

Heipsan,
tässä menikin suurempi tovi päivityksen kanssa, pahoittelen.

Nyt on kolme kisaa käyty ja vielä olisi kaksi jäljellä. Tulevat kisat ovat lauantaina ja sunnuntaina.

09/08Heudsen;
Ensimmäinen kisa sujui enemmänkin haistellessa, että miten sitä kisaa nyt sitten oikein ajettiinkaan. Reitillä oli kaksi pienehköä mäkeä ja ne kulkivat yllättävän hyvin (ainakin aikaisempaan verrattuna.) Kiersimme 18 kertaa 5,2 kilometrin reittiä. Kisan loppuvaiheessa pääsi pieni irtiotto ja porukan mielenkiinto kovaan ajamiseen taisi lopahtaa siihen. Itse en voinut yrittää mitään suuria irtiottoyrityksia, koska yksi meidän ajureista oli irtiotossa mukana. Harmi vain, että hän joutui jättämään kisan kesken kaksi kierrosta ennen maalia. Ampiainen oli pistänyt huuleen ja suun pistäminen kiinni oli mahdotonta. Loppusijoitukseni oli 18.

10/08St-Niklaas/Puilvelde
Tämä kisa ei ollut pelkkä maantiekisa, vaan siihen oli liitetty myös erillinen kirikisa. En tiedä mitä mahdoin startissa ajatella, mutta lähdin ensimmäiseen irtiottoon mukaan. Olin ensimmäiset kolme kierrosta irti ja sain kerättyä kiripisteitä itselleni. Myös seuraavat kierrokset koitin kiriä ja saada pisteitä itselleni. Se onnistui ja olin kirikisassa toinen.

Kisassa koitin myös muihikin irtiottoyrityksiin, mutta ei niistä syntynyt juuri mitään. Lopputuloksissa olin 12. Kisan jälkeen olin hieman väsynyt, sillä kisa tuntui paljon pidemmältä, mitä se todellisuudessa oli(90km).

12/8
Memorial Marc Van Beek, Brasschaat, 1000 euron kisa
Tämän kisan päätavoite oli kaikilla starttaajilla mielessä, saada 1000 euroa monesti kirimällä itselleen. Ensimmäisenä oli tarkoitus ajaa noin 80 kilometrin kisa kiertäen 4,9 kilometrin lenkkiä. 20 parasta pääsisi finaaliin tavoittelemaan tuhannesta eurosta.

Kisa lähti heti startista vauhdikkaasti liikkeelle. Minulle teki aika lailla pahaa heti ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun yritin aluksi taas irti ja jalat eivät olleet aivan palautuneet viikonlopusta. Jalat kuitenkin palautuivat ihan kohtalaisesti, kun ajoin pääjoukon mukana. Missään vaiheessa kovaa vauhtia ei kuitenkaan laskettu alas. Kun oli kuitenkin kaksi kierrosta maaliin, pääsi kaksi porukasta lopullisesti irti ja he taistelivat kisan voitosta ja tietenkin pääsystä finaaliin. Minulla oli siis varaa olla pääjoukossa 18toista. Loppu meni kuitenkin ihan mukavasti, vaikka jouduin porukan keskelle. Porukkaa kuitenkin hyytyi sivuilta ja pääsin joistakin väleistä aina ylemmäs. Maalissa olin pääjoukun seitsemäs, eli kokonaiskisan yhdeksäs.

Kisan jälkeen oli 30 minuuttia aikaa valmistautua ajamaan finaalia. Tiesin kuitenkin jo alussa, että ei porukassa kauaa pötkitä, mutta minähän se olin joka sieltä tippui ensimmäisenä. En oikein haltsannut hommaa ja olin porukan keskellä ja tietenkin kaikki kiilasivat sivuilta ohitse. Noh, kokemus sekin, jos ensi kerralla sitten paremmin. Tämä finaali oli kuitenkin eri kisa, joten olin silti lopputuloksissa se yhdeksäs.

Tässä jonkun näköset tulokset kisasta, http://www.bloggen.be/wielrennen/archief.php?ID=7278

Jussi on ajanut myös hyvin. Ensimmäisessä kisassa hän oli 22. Toisessa kisassa hän kaatui, mutta pystyi jatkamaan. Tuomarit kuitenkin liputtivat hänet ulos, mutta oli silti 32. Porukka oli
ilmeisesti mennyt aivan palasiksi.