tiistai 21. huhtikuuta 2009Moi!

Kisat Belgiassa on nyt avattu ja menivät mielestäni ihan hyvin. Lauantain kisa käytiin Evegremissä reilun tunnin päässä Loenhoutista. Kävin viime vuonna kisaamassa myös kyseisen kisan. Se oli ensimmäinen startti viime vuotisen leikkauksen jälkeen, joten reitti oli tuttu. Reitti oli tasainen ja hyvin tuulinen. Ennen kisaa meille annettiin ohjeeksi, että kisasta pitää tehdä rankka. Vuorotellen yritimme tehdä irtiottoja ja puolessa välissä kisaa se onnistuikin. Yksi ajureistamme pääsi 13 hengen irtiottoon mukaan. Tosin kisan jälkeen saimme kuulla, että irtiotto oli ollut liian suuri ja että olisi voinut vielä yrittää ratkaista kisaa oman ja muiden ajureiden edun mukaan. Olen kuitenkin kisaan tyytyväinen,sillä ajoni kulki kohtalaisen hyvin. Oma sijoitukseni kisassa oli 15 ja irtiotossa olleen tiimikaverin sijoitus neljäs.

Sunnuntain kisa käytiin Vlisegemissä, joka oli myös samalla yksi Belgian osa-alueen mestaruuskisa. Jalat tuntuivat aivan arvaamattomilta ennen starttia. Ei ollut mitään käsitystä pystyisinkö ajamaan kunnolla läpi kisan. Meille annettiin kuitenkin sama taktiikka kuin lauantain kisaan ja päätin, että kaikkeni teen. Kisa lähtikin käyntiin niin hyvin, että pystyin moneen otteeseen yrittämään irtiottoja. Pari olisikin onnistunut jos kilpakumppanini olisivat jatkaneet kunnolla vetotyöskentelyä kanssani, mutta aina oli jotain ongelmia löytää yhteistä säveltä. Lopussa porukka kuitenkin jakautui niin, että edessä oli noin(+/-) 10 hengen porukka, eikä ketään meidän porukasta. Jotenka viimeisit kolme kierrosta vedimme kuin junat saavuttaaksemme kyseisen irioton. Ajaminen kovaa hyvässä seurassa tuntui aivan mahtavalle ! Keuhkoihin ja jalkoihin sattui, mutta silti oli aivan huippu mahtavaa! Saimmekin tuon kyseisen porukan kiinni pari kilsaa ennen maalia, mutta loppukiri oli mitä oli väsyneillä jaloilla. Olin loppu peleissä 17, mutta niin tyytyväinen, että tuntui kuin olisi voittanut enemmänkin.

Ensi sunnuntaina ajan GP Roeselaren, jossa minulla oli viime vuonna pieniä ongelmia, mm. kaatuminen ja vatsaongelmat. Toivon tällä kertaa kisalta paljon enemmän. Huomenna olisi tarkoitus käydä katsastamassa kisan uusi reitti. Ihanaa mukulaa ja mäkeä tiedossa.