sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Nyt on pakko hehkuttaa mennyttä viikonloppua. Pitkästä aikaa tuntui harjoitusten suhteen todella vahvalta. Aloitin viikonlopun jo perjantaina, kun koulusta oli itsenäisen opiskelun päivä eli suomeksi vapaa päivä. Kävin aamupäivällä ajelemassa ensin reilu kolmea tuntia Masan kanssa ja illalla hiihtämässä reilu tunnin. Ajo meni kivan kevyesti kuin myös illan hiihto. Hiihdossa seuranani oli Jarno ja triathlonia harrastava saksalainen työharjoittelija, joka oli ehkä toista kertaa suksilla. Meno oli silti hurjaa.

Lauantaina herätyskello soitti jo vähän yli kuusi. Oli aika nousta ja lähteä kohti Karhuhallia. Tällä kertaa tosin otin tempopyörän maantiepyörän sijaan. Yritin puristaa itsestäni tehoja irti ajaen yksin ja porukassa. Harjoitus oli mielestäni onnistunut, kun aamupuurotkin meinasivat loppua jo tunnin kohdalla. Iltapäivällä kävinkin ajelemassa porukassa noin pari tuntia. Ajon jälkeen oli kuitenkin käytävä lämmittelemässä kohmeista kroppaa uimahallissa uimalla pari kilometriä.

Eilinen sunnuntailenkki oli kuta kuinkin täydellinen. Pakkanen paukkui noin kymmenessä asteessa, mutta aurinko kuitenkin paistoi. Cyclokilometrejä tikiksen asukkaat (minä&Jarno) keräsivät noin 110km ja ajotunteja tuli viisi.

Olen kärsinyt useasti palelevista jaloista, mutta nyt tuntuu löytyneen kunnolliset suojat. Alimmaisena käytän mummon kutomia villasukkia, jotka ulottuvat polveen asti. Sukkien ulkopuolelle liimaan kertakäyttöiset lämmittimet varpaiden kohdille. Ne toimivat hyvin kolme tuntia. Yleensä lenkin aikana meillä on tapana käydä juomassa kuppi kuumaa, jolloin saan otettua kengät pois ja vaihdettua kuivat sukat ja lämmittimet. Yleensä toiset lämmittimet lähtevät vielä käyntiin, kun saavat happea. Sitten puen tietenkin kengät. Kengät ovat ihan kesämaastokengät, mutta kolme kokoa suuremmat kuin oikea kenkäkokoni on. Kengässä on tilaa liikkua. Kenkien päällä minulla on saappaisiin tarkotetut huopasuojat, joita saa Halpa-Hallista hintaan 3,95€. Niiden päällä minulla on vielä kunnon kengänpäällinen. Merkki on tällä kertaa Sportfire. Päälisen sisäpuolella on karvavuori ja päälipuoli vedenkestävää materiaalia. Jos näistä jokin unohtuu pukematta, on mahdollista että perästä kuuluu varpaiden kitinää..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

olisi kiva lukea kuulumisistasi useammin. Harmi, että kerrot kuulumisistasi todella harvoin.