maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mallorca vs Gran CanariaEn ihan täysin menettänyt sydäntäni Mallorcan saarelle viikon aikana. Positiivisia kuin ehkä myös negatiivisia asioita kuitenkin saaresta havaitsin. 

Mallorcalla on todella paljon enemmän pyöräilijöitä verrattuna Kanariaan. Jos siis mahdollisesti jonkin sortin hyytyminen vastatuleen yllättää jalkasi, pysähdy ja odota minuutti tai pari niin saat takana tulleista peesiapua. Jos ovat siis fiksuja ja antavat peesata.. Älä kuitenkaan niittaa viimeisillä kilometreillä palautuneilla jaloilla ohitse vaan kiitä kauniisti. ;)

 Toinen positiivinen asia oli vaihtelevuus. Sai ajaa tasaista tai mäkeä tai kumpaakin. Kanarialta ei ehkä löydä niin helposti sitä tasaista lenkkipolkua, mutta kyllä siellä suht tasaista voi löytääkin jos jaksaa hinkata solateitä tai lähteä Telden suuntaan. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että hinkataan se kolme tuntia ylös ja tullaan tunti alas. Mallorcalla taas tuntui, että noustiin aina se 20 -30min mäki ja alas ja sama taas uudestaan monta kertaa.  Tai sitten se on vain tottumattomuutta. Kisoissakaan ne mäet ole mitään 20-30km pituisia, heh.. Mitähän mä taas kirjoittelen, älynväläyksiä postatessa.

Enivei. Olin siis joulu-tammikuussa siellä Kanarialla ja lämpötila huiteli reippaasti yli 20 eikä tarvinnut käyttää hihoja tai ylimääräisiä takkeja. Olin huhtikuussa Mallorcalla ja sain käyttää suurimmaksi osaksi hihoja tai lahkeita. Huomaatko eron? Säätilojen puolesta menisin aina Kanarialle. Siellä on suht varmat kelit ja voi auringon odottaa hellivän.  Aurinko on ainakin minulle todella tärkeä syy siihen miksi ulkomaille tulee aina talvisin lähdettyä.

Yleisesti muutenkin pidän ihan hirveän masentavana asiana sitä, että tullessasi uuteen paikkaan, tarvitsee lähteä hakemaan niitä uusia lenkkiteitä. Varsinkin jos olet yksin. Mallorcalla oli huippu siistiä, että siellä oli tosi paljon tuttua ajoseuraa ja teiden tuntemusta. Ei tarvinnut kuin ajaa ja vähän udella, että mitähän seuraavaksi saadaan ajaa. Kanarian taas tunnen kuin omat taskuni ja sinne on aina sen takiakin helppo mennä. 

Liikenteessä muuten en huomannut mitään erityisiä eroja. Kanariallekin on nyt valmistunut uusi moottoritie Moganiin asti. Se vähentää ainakin paikallisten liikennettä todella paljon rantatien suunnalla. Turisteja siellä varmastikin ajelee, koska onhan se näkyvyydeltään kaunista katseltavaa.

Jäi muuten Mallorcalla se mikä lie la Calobra ajamatta, joten kai se sen verran jäi hampaan koloon, että se on ainakin vielä käytävä ajamassa?

Ja jokainen muuten, joka meikäläisen tunnistaa mun peesailleen takapyöräänsä Mallorcalla niin kiitosta vaan! Oli tarkoitus saada paljon ryhmässä ajelua ja sitä tuli ja runsaasti. Täänks!

1 kommentti:

Pauska kirjoitti...

Tsemppiä harjoitteluun Lotta! Sa Calobra kannattaa käydä ajelemassa, samoin Formentorin kärkeen ja takaisin ainakin pyöräilyä harrastavan mieheni mukaan. Terveiset Kimmolle :)
Pauliina Lahdesta