perjantai 8. heinäkuuta 2011

Päiviä,

olen nyt saapunut määränpäähän eli Hollantiin. Ensin kuitenkin kerron SM-kisojen kulusta omalta osaltani. Tempoon en siis osallistunut, koska en tuntenut olevani valmis henkisesti riepottelevaan nytkytykseen. Maantielle kyllä osallistuin, mutta tulos ei ollut ihan se odotetuin.

Aamulla pakatessa tavaroita, huomasin, että tulevan päivän lämpötila tulee olemaan minulle vaikea. Joku huusi lämpömittarin huitelevan 35 asteen paikkeilla ja lähdön lähenessä hikipisarat muuntautuivat karpalon kokoisiksi hikipalloiksi. Join jokaisella 17 kilometrin lenkillä yhden pullon, mikä kertoo, että niitä karpaloita tosiaan vierähti otsasta alas monia.

Kisan kulku oli sitä, että aina kun Pia Sundsted ampaisi hurjaan irtiottoyritykseen kuin hiiri, lähtivät muut kissamaiseen tapaan ottamaan irtiottoyritystä kiinni. Sitä leikkiä kesti melkein kaksi kierrosta kunnes pääjoukosta irtaantuu seitsemän kuskin irtiotto. Mielessäni ajattelin, että tämä ei ole hyvä juttu. Vajaan kierroksen päästä huomaankin itse munaavani kaikki mielessäni olleet tsäänssit, kun ennakkosuosikki Pia iskee kurviin. Mielessäni taisi siinä vaiheessa vain olla se, että 'älä pöllö nyt taas letaa, kun edellisellä kierroksella yks meinas jo kaatua tohon hiekkaan'. Yhtäkkiä edessäni onkin monen pyöräilijän mentävä rako ja huomaan vetäväni kiriä. Saavutan ja saavutan, mutta jalat lopettavatkin toimimasta. Edessä ollut kohde häviää näkymättömiin ja perässäni tullut kiittää ja ampaisee perään. Siinä meni 66% mitaleista. Otti päähän. Kai siinä ennen maalia tuli jotain vuorovetosysteemiä välissä vedettyä, mutta ei siitä sitten oikein tullut mitään. Kaksi kilometriä ennen maalia porukka alkoi ajamaan taas vaihteeksi vähän kisaa, mutta itse mokasin loppukirin täysin. Yksi meni ohitse ja annoin totaalisesti periksi ja taisi joku vielä liukua ennen maalia ohitseni. Viides sija, toisaalta pettymys, mutta 1,5kk sitten makasin sairaalassa, joten ei se nyt ihan surkeakaan ollut.

Silmäni kiiluvat jo ensi sunnuntaille, kun pääsen starttaamaan uuden teamin kanssa Belgian kermiskisaan. http://www.cyclingnews.nu/Dames%20Elite%20&%20Jeugd%202011/Wedstrijden%201.15%20&%201.16/Bulskamp10-07-2011.htm#Parcours Tuossa jotakin pientä tietoa siitä kisasta. Ei nyt mitenkään erikoinen kisa, mutta odotan sitä jo innolla. Siitä lisää tuonnempana.

Ei kommentteja: